Kasper Obel Andersen fra ECM Industries

Fra Magasinet Arbejdsgiverne

Bagerst i skolen - forrest i håndværkerfeltet

At man som ordblind klarer sig dårligt i folkeskolen, betyder ikke, at man klarer sig dårligt i livet. Det er klejnsmeden Kasper Obel Andersen fra ECM Industries et stjerneeksempel på. Han har fået Metalindustriens Lærlingepris – og er i gang med to iværksættervirksomheder.

Hele folkeskolen har været en lang kamp, fordi Kasper Obel Andersen er ordblind. Men nu kører det på skinner for den 21-årige mand fra Billund. Selvom ord volder ham besvær, har han tæft for at svejse.

Derfor har han modtaget Metalindustriens Lærlingepris efter at have fået 12 i sin svendeprøve som klejnsmed. Og derfor har han modtaget et rejselegat fra fonden INSERO Horsens til en tur til Boston.

- Jeg føler mig sindssygt stolt. Jeg havde slet ikke overvejet, at det var noget, jeg kunne vinde, siger han.

Succeserne har nemlig ikke altid ligget i kortene hos Kasper Obel Andersen.

Udenfor rammerne

De første 15 år af Kaspers liv var præget af at føle sig dårligere end andre og en general irritation over folkeskolen. Det forværredes af, at Kasper Obel Andersens ordblindhed først blev opdaget sent, så han fik ikke den hjælp, han havde brug for.

- Det var kedeligt og trælst at gå i skole. Jeg gad ikke, fordi jeg ikke kunne finde ud af det, og så kunne jeg ikke forstå, hvad jeg skulle bruge meget af det til. Så jeg blev rastløs og sur.

Sidenhen har han flere gange tænkt over, hvorfor han skulle dunkes oven i hovedet med noveller og kommatester, når han havde et par hænder, der var skruet rigtigt på.

- Det er nederen, at det er ens barndom, som bliver brugt på en træls skolegang. Jeg synes personligt, at folkeskolerne skulle have mere undervisning til elever, som er mere praktisk anlagt.

Heldigvis tog Kasper Obel Andersen sin skæbne i egne hænder og fik med sine forældres hjælp lov til at i at bruge hver torsdag og fredag på at følge serviceteknikerne i Lalandia i slutningen af 8. klasse i stedet for at sidde på en skolebænk, der ikke var lavet til ham.

Ridder på en bølge

Nu ligger verden åben for Kasper Obel Andersens fødder efter 3,5 år i lære på ECM Industries, hvor han nu er ansat:

- Det har været godt, for jeg har prøvet lidt af det hele. Både TIG-svejse, MAG-svejse i rustfri, aluminium og sort stål. Jeg har fået blod på tanden, fortæller han.

Til januar udskifter han den faste grund med bølgen blå, når han skal han aftjene sin værnepligt på Kongeskibet. Derefter er planen at flytte til Norge eller arbejde på en boreplatform for at tjene penge.

Hvordan han får tid, kan være svært at se. For her i Danmark har han allerede meget at se til.

Foruden at arbejde som klejnsmed hos ECM Industries er han handicapmedhjælper et par gange om måneden og har to iværksættervirksomheder med sin kammerat: Black Eagle Production, som specialiserer sig i droneoptagelser, samt Univice, der producerer tablet- og mobilholdere til virksomheder.

Kasper Obel Andersen er ikke til at stoppe.

Det har været nedtur på nedtur, lige indtil jeg stoppede i folkeskolen. Nu er det ren optur. Aldrig mere skole. Fra nu af skal jeg bare arbejde og have det fedt, griner han.

Følg os her:    

"Jeg meldte mig ind i Arbejdsgiverne i 1992, og jeg har haft stor glæde af medlemskabet.
Jeg bruger bl.a. det gode netværk, forsikringsordningerne, og så har jeg også fået juridisk støtte ved patentsager."

Læs om medlemskab - klik her
Henning Elkær, Elkær Maskiner

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk