Svejser

Per Poulsen har selv udviklet det nye inddækningsmateriale. Foto: Morten Ravn

Byggemarkederne står i kø for at forhandle nyt produkt fra Sabetoflex

Sabetoflex har fået verdenspatent på et nyt produkt, som de danske byggemarkeder allerede står i kø for at forhandle

Det er ikke altid, at man har lige meget glæde af sin svigermor. Men det var ikke desto mindre tilfældet, da Per Poulsen, direktør i Sabetoflex, så hende sidde og strikke. ”Hvad er det egentlig, hun laver?” tænkte Per Poulsen - og så fik han en god ide. Han kom på idéen til et strikket net af rustfrit stål lagt ind i et inddækningmateriale til tage.  

Per Poulsen havde længe haft et ønske om at lave et stærkere inddækningsmateriale til tage. Udfordringen var, at det skulle være både hårdt, men samtidig fleksibelt. Tidligere har Sabetoflex solgt et produkt, hvor der ligger et net af strækmetal i aluminium indeni. Men her kan nettet indeni risikere at knække. 

Med det nye produkt er det strikkede net af rustfrit stål næsten umuligt at hive fra hinanden. Selve inddækningmaterialet er i øvrigt det samme, man har brugt i Danmark siden 1930’erne. Man har endda hustage, hvor det har ligget siden 1950’erne og stadig holder, oplyser Per Poulsen. 

God modtagelse
Kombinationen af et velkendt og anerkendt materiale kombineret med et strikket net i rustfrit stål lagt indeni kan derfor gå hen og blive et meget efterspurgt produkt. Derfor har han fået verdenspatent på sit produkt. Samtlige danske byggemarkeder har allerede bedt om at få lov til at forhandle produktet. 

På VVS-messen præsenterede Per Poulsen også sit produkt og fik en klar respons fra håndværkerne, der skal have produktet i hænderne.
- Det var en fornøjelse. Man er altid spændt på, hvordan man tager imod et nyt produkt. Men jeg hørte kun positive ord og ’wauw’ og ’endelig, noget der holder’, fortæller Per Poulsen.

Af Morten Ravn

Følg os her:    

"Som medlem af Arbejdsgiverne kan jeg få faglig og juridisk bistand. Det er også vigtigt for mig, at jeg er dækket af et ankenævn."

Læs om medlemskab - klik her
Carsten Andersen, Carsten Andersen VVS

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk