Boysen

Boysen EL & Teknik: Vi havde stort udbytte af seminar om installationsbekendtgørelsen

Peter Boysen fra Boysen EL & Teknik var én af deltagerne på Arbejdsgivernes seminar om installationsbekendtgørelsen, der blev afholdt ni steder i landet med til sammen over 1.000 deltagere.

Peter Boysen deltog på TEC Frederiksberg, hvor 300 deltog. Med sig havde han tre ansatte.

- Det var et super fint seminar med nogle gode indlæg. Jeg var særlig interesseret i den ny bekendtgørelse, som snart træder i kraft. Det var fedt, at Arbejdsgiverne havde taget Sikkerhedsstyrelsen med, siger Peter Boysen.

Peter Boysen synes, at indlægget om 75-procent reglen var særlig interessant, hvor Arbejdsgiverne advarer om, at kombinationen af den nye strømtabel DS/HD 60364-5 kombineret med den forældede 75 procent regel kan være en tikkende brandbombe. Han har selv iagttaget, hvordan det kan give problemer med de store kabelbakker.

- HPFI-relæet vil i langt de fleste tilfælde slå fra. Men det er ikke sikkert og så kan man komme meget galt afsted. Konsekvensen i det bedst tænkelige scenarie er, at kablets levetid bliver halveret. I det værst tænkelige scenarie vil det smelte eller hvis relæet ikke slår fra, at der går ild i det, siger han.

- Tiden er løbet fra den regel. I dag ligger der mange flere kabler i samme kabelbakke. Et kabel er langt mere belastet, med en anden modstand, og andre harmoniske strømme, siger Peter Boysen, der ser frem til andre af Arbejdsgivernes seminarer.

Følg os her:    

"Det har kostet os mange penge, men vi håber jo, at det er det værd. Vi har allerede nu en sag, hvor der er stillet krav om mærkning, og dér er jeg da rigtigt glad for, at vi har fået tingene på plads. Det gælder om at få det afdramatiseret og så bare komme i gang..."

Læs om medlemskab - klik her
Lasse Døssing, Frederiks Smede & VVS - 24 ansatte

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk