3D teknologi

Den grundlæggende opfattelse af 3D teknologi er stadig ”plastprinteren til hjemmebrug”. Det er i dag langt fra tilfældet. 3D teknologi handler både om print og scanning - og der printes ikke kun i plast, men også stål, aluminium og beton. Hvor virksomhederne tidligere modellerede mock-ups, prototyper osv. er der i dag et stigende antal der foretager modellering ved hjælp af 3D teknologi. Generelt skelner man mellem fysisk og visuel 3D teknologi.

Fysisk 3D teknologi handler primært om scanning og kan, groft set, opdeles i 2 områder:

  • Scanning af lokaler, for at måle afstande eller for at kende rummet og maskiners form/placering.
  • Håndscanning af emner, for at sikre nøjagtighed - hvis emnet fx skal samles med et andet.

Visuel 3D teknologi, handler hovedsageligt om præsentation. Du har nok prøvet virtuelle ture på messer o. lign. og mange har også allerede 3D programmer til fx at visualisere indplacering af rør og andre føringsveje eller hvordan en tænkt funktionalitet vil virke på en maskine - altså visuel modellering.

Udviklingen handler i øjeblikket meget omkring kombinationen af de to teknologier, samt optimering af produktionsprocesser. Fælles for alle former for 3D teknologi er, at bruges det korrekt, kan der kan spares mange penge, ressourcer og tid.

For at starte din rejse med 3D teknologi, inviterer vi dig til at deltage på vores temadag om 3D print i aluminium og stål. Her har du mulighed for at se hvordan teknologien kan anvendes og blive klogere på de særlige krav, som fødevareindustrien stiller til produkter.

På temadagen vil der være indlæg fra virksomheder og en paneldebat. Arrangementet er gratis for medlemmer af Arbejdsgiverne.

Læs mere om temadagen her

Tilmeld dig temadagen her

Kontakt

BTC

Teknisk konsulent
Birger T. Christiansen
Telefon: 2333 9128
btc@tekniq.dk