Om Arbejdsgiverne

Arbejdsgiverne er en arbejdsgiver- og brancheforening for 2.000 industri-, maskin-, smede-, el-, og vvs-virksomheder med i alt cirka 16.500 medarbejdere.

Vi arbejder for fair konkurrence, kvalitet og høj faglighed. 
Vores medlemsvirksomheder er grundstenen i dansk erhvervsliv - de er innovative, udviklingsparate, og de tager ansvar. Vi kæmper for bedre vilkår for virksomhederne. For vi skal også i fremtiden have konkurrencedygtige producerende virksomheder i Danmark.

Det er vores ambition, at vi vil bidrage til at skabe værdi og vækst i deres virksomheder. Heri ligger nogle klare løfter om, at vi er og skal være dygtige til at udvikle vores medlemmer og har den nyeste og nødvendige viden både fagligt og udviklingsmæssigt. Vi er kort sagt til for vores medlemmer.

Vi tilbyder vores medlemsvirksomheder en lang række ydelser - juridisk rådgivning, faglig rådgivning og kurser samt tværfaglig rådgivning i forbindelse med økonomi, administration, eksport, medarbejderuddannelse, brancheudvikling m.m.

Arbejdsgiverne har 16 lokale afdelinger fordelt over hele landet.

Find Arbejdsgivernes årsberetning her.

Indflydelse

Arbejdsgiverne er repræsenteret i en lang række politiske og faglige udvalg, råd og bestyrelser, hvor vi har indflydelse til gavn for vores medlemsvirksomheder. Læs mere her. Du er meget velkommen til at kontakte os for en samlet liste over vores eksterne repræsentation.

Samarbejde

Arbejdsgiverne er den største medlemsorganisation i SMVdanmark.

Vi er aktive i flere internationale organisationer, hvor vi arbejder for at fremme vores medlemsvirksomheders interesser. Læs mere her.

Overenskomster

Arbejdsgiverne har indgået overenskomster med:

  • Dansk Metal, 3F og Blik- og Rørarbejderforbundet. Denne overenskomst er tiltrådt Forbundet Træ Industri Byg.
  • Handels- & Kontorfunktionærernes forbund i Danmark (HK).
  • Dansk El-Forbund.
  • Teknisk Landsforbund.
  • Lederaftalen med Ledernes Hovedorganisation.

Læs mere om overenskomsterne her.
Læs om Den Danske Model her.

"Vi er medlem af Arbejdsgiverne, fordi det er en forening, hvor man altid kan få fat i toppen. Den varetager også de små virksomheders interesser. Vi står stærkere juridisk med dem i ryggen, og der er penge at spare på forsikringerne."

Læs om medlemskab - klik her
Steen Jul Larsen, AL VVS