mads graves om revisionspligt

Debat

Erhvervsuddannelser

Faglært arbejdskraft

Nytårsønske: Flere positive mødre

Af Mads Graves, adm. direktør hos Arbejdsgiverne

Som direktør i en arbejdsgiverforening har jeg et stort ønske til det nye år. Det koster som sådan ikke noget. Til gengæld er det svært at opfylde… 

Erhvervsuddannelserne har haft medvind i både medier og på den politiske dagsorden i det år, vi nu netop er gået ud af. Og statsministeren har på forbilledlig vis været helt forrest i linjen. Lars Løkke uddelte personligt præmier og skulderklap til landets bedste lærlinge på seneste DM i Skills – og statsministeren var også på plads i Svendborg, da man genåbnede industriteknikeruddannelsen til gavn for det arbejdskraft-hungrende lokale erhvervsliv. 

Det er et stærkt signal fra regeringens side, at statsministeren tager tid ud af den overbookede kalender for at være med til at fejre og fremhæve de talentfulde lærlinge, der skal bære udviklingen og produktionen i installationsbranchen og industrien i Danmark. 

Ved mor, at startlønnen for en industritekniker kan være op til 30.000 kroner?

En række forbedringer på uddannelsernes økonomi, nye taxameterordninger og lærlingebonus tæller også i den rigtige retning. 

Men de mange indsatser kommer ikke til at gøre den store forskel, hvis erhvervsuddannelserne stadig er bagud hos mor, når der diskuteres uddannelser derhjemme ved aftensmaden. Mor er helt afgørende for børns uddannelsesvalg. Det viser en tidligere undersøgelse hos danske 9. klasser fra Danske Erhvervsskoler. 

Men ved mor, at en maskinarbejder i dag er industritekniker og programmerer højteknologiske produktionsudstyr. Ved mor, at startlønnen for en industritekniker kan være op til 30.000 kroner? Ved mor, at halvdelen af de ansatte i robotindustrien er faglærte medarbejdere? Ved mor, at der venter sikre job efter langt de fleste erhvervsuddannelser? 

Mit store nytårsønske er, at vi hver især overbeviser en mor med fakta og gode historier i 2019. Vi har brug for færre gymnasielever og flere lærlinge.
 

Bragt i: Jyllands-Posten og på www.jyllands-posten.dk
 30. december

Følg os her:    

"Det har altid været naturligt for os at være i Arbejdsgiverne. Det giver et rigtigt godt kollegialt netværk i branchen, og vi nyder godt af rabataftalerne og af de kurser, der bliver udbudt."

Læs om medlemskab - klik her
John Rasmussen, Otterup VVS ApS

Kontakt

Amalie Klitgaard

Pressemedarbejder
Amalie Klitgaard
Telefon: 2070 0135
akl@arbejdsgiverne.dk