leder fusion med hjerte og hjerne

Af Fleming Frederiksen, formand for Arbejdsgiverne

Vi har i hovedbestyrelsen godkendt det fælles grundlag for at fusionere og skabe en ny organisation sammen med Tekniq. Argumenterne for en fusion er stærke og overbevisende. Men jeg oplever også stærke følelser i spil.

Skal jeg være helt ærlig, så var det nok blevet til en nej-stemme fra min side, hvis jeg alene skulle basere min holdning til fusionen med vores største konkurrent på følelserne: Arbejdsgiverne udspringer af en mere end 100 år gammel forening med stolte traditioner, stærke sociale bånd og et enestående fagligt fællesskab. Den forening planlægger vi nu at opløse og lægge ind i det nye fællesskab, vi skal skabe sammen med vores tidligere konkurrent Tekniq.

Der er mange ting undervejs i sådan en proces, der går lige i hjertet.

Alligevel er jeg slet ikke i tvivl i dag. Fusionen med Tekniq er den rette vej for Arbejdsgiverne og dermed for betjeningen af vore medlemmer både som arbejdsgiverorganisation og som brancheforening. Udarbejdelsen af grundlaget for fusionen har vist, at argumenterne er stærkere end følelserne. Hjernen vinder over hjertet i denne sag.

Arbejdsgiverne og Tekniq vil sammen kunne levere en stærkere service til medlemmerne. Vi styrker vores konkurrencekraft på kontingentet. Og så kommer vi tættere på beslutningstagerne på Christiansborg.

Der er mange ting undervejs i sådan en fusions-proces, der går lige i hjertet.

De solide argumenter gør også indtryk på vore repræsentanter i regionerne. Vi lavede en skriftlig temperaturmåling, da jeg og direktøren i efteråret havde holdt dialog-møder om fusionen over hele landet. Over 80 procent er positive over for en fusion med Tekniq.

Følg os her:    

"Det har altid været naturligt for os at være i Arbejdsgiverne. Det giver et rigtigt godt kollegialt netværk i branchen, og vi nyder godt af rabataftalerne og af de kurser, der bliver udbudt."

Læs om medlemskab - klik her
John Rasmussen, Otterup VVS ApS

Kontakt

Amalie Klitgaard

Pressemedarbejder
Amalie Klitgaard
Telefon: 2070 0135
akl@arbejdsgiverne.dk