Vejledninger: Køb af maskiner og anlæg samt lovpligtige eftersyn

Vejledning

Køb af maskiner og anlæg samt lovpligtige eftersyn

Når der skal købes en ny maskine eller foretages ombygninger i en eksisterende maskinpark, medfører det ofte nye arbejdsfunktioner, og derfor kan sikkerhedsforholdene ændre sig.

Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i industrien har lavet en ny vejledning, som kan hjælpe til med, at man undgår faldgruber og kvalificerer krav og specifikationer

i forbindelse med indkøb af maskiner eller ombygning af eksisterende maskiner. Den giver også informationer om, hvilke eftersyn I skal være særligt opmærksomme på i jeres virksomhed.

I vejledningen kan I finde gode råd og metoder, som kan bruges når virksomheden står over for at skulle købe nye værktøjer, maskiner eller maskinanlæg.

I industriens mange brancher anvendes meget værk­tøj og mange maskiner, hvor der stilles krav om, at der jævnligt skal foretages eftersyn. Kravene er man­ge og forskellige, så det kan være svært at finde ud af, hvad der gælder for de forskellige maskiner, værktøjer og andre tekniske hjælpemidler.

Vejledningen indeholder et samleskema, der giver et hurtigt overblik over de forskellige typer af eftersyn, samt en række oversigtsskemaer for de forskellige eftersyn, hvor i kan holde styr på de enkel­te maskiner, værktøjer og andre tekniske hjælpemid­ler.

Vejledningerne kan hentes her:

Følg os her:    

Vejledningerne kan hentes her:

Kontakt

Egon Hansen

Branchekonsulent, el

Telefon: 6317 3365
E-mail: eha@arbejdsgiverne.dk
Download vCard