registrer varebil

HUSK at registrere din varebil

Færdselsstyrelsen har skrevet ud til alle ejere af varebiler for at sikre registrering af dem, der transporterer gods for fremmed regning. Årsagen er, at de pr. 1. juli 2019 skal være særligt uddannede til at køre med gods.

For at kunne skelne mellem varebiler, der bliver brugt af firmaer til transport af egne ting, og biler, der bliver brugt til fragt mod betaling, skal anvendelsen af bilen være registreret på registreringsattesten. Derfor er det vigtigt, man logger på motorregister.skat.dk og får sin varebil registreret til ’Firmakørsel’.

Det gør du på følgende måde:

  1. Gå ind på https://motorregister.skat.dk, hvor du i øverste højre hjørne skal logge ind med Nem ID.
  2. Gå ind under ’Registrering og Rediger tilladelse’.
  3. Indtast bilens registreringsnummer eller stelnummer.
  4. Gå ind under ’Dispensationer og Tilladelser’.
  5. Tilføj ’Firmakørsel’.
  6. Godkend registreringen og bestille ny registreringsattest.

Vore medlemmer vil ikke blive omfattet om de nye uddannelses- og certificeringskrav, for I, der har biler, bruger dem primært til fragt af varer, hjælpemidler, værktøj mv., der har forbindelse til jeres virksomhed. Det er kun regulære fragtfirmaer som UPS, Bring, GLS etc., der bliver ramt.

Følg os her:    

"Vi får god rådgivning i sager om løn og ansættelsesvilkår. Vi har helt klart fået flere muligheder for at få bedre og billigere uddannelse og kurser, der er brugbare, og hvor du får værdi med hjem."

Læs om medlemskab - klik her
Danny Hansen, Fasterholdt Maskinfabrik

Kontakt

Amalie Klitgaard

Pressemedarbejder
Amalie Klitgaard
Telefon: 2070 0135
akl@arbejdsgiverne.dk