Håbet for 430 truede danske arbejdspladser drukner i valgkamp

Håbet for 430 truede danske arbejdspladser drukner i valgkamp

Af Mads Graves, adm. direktør i Arbejdsgiverne

Siden der i 2017 blev lagt en anti-dumpingtold på forskellige uforarbejdede typer stål fra Asien, har det truet 430 arbejdspladser hos Welcon i Give. De producerer tårne til vindmøller, men på grund af EU-toldreglerne opnår Kina store konkurrencefordele, fordi de kan producere meget billige tårne med subsidieret asiatisk stål.

Det virker tosset at lægge tariffer på asiatisk stål for at hjælpe den europæiske tårn-branche - men samtidig ikke på kinesiske ståltårne. Det burde være logisk, at EU-tolden gjaldt for kinesisk stål såvel som kinesiske ståltårne. Desværre er EU-politikerne så smittet af valgfeber, at stort set intet kan vedtages.

Det virker lige så tosset, for i mellemtiden risikerer vi, at virksomheder som Welcon knækker nakken på konkurrencen.

Er det fair? Overhovedet ikke.

Er det fair? Overhovedet ikke. Derfor har vi i Arbejdsgiverne sammen med danske folketingspolitikere bidt os fast i problematikken for at puste vind i sejlene, så de mange truede danske arbejdspladser i vindmølleindustrien bevares.

Men det er urimeligt svært at rejse nye sager netop nu på grund af det kommende Europaparlamentsvalg. Det har jeg forståelse for, men vi kan ikke kræve, at arbejdsmanden på gulvet har det. Det er mærkeligt, at erhvervsminister Rasmus Jarlov (V) ikke gjort noget endnu, trods vi har sat fokus på problematikken i et stykke tid, og erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, har stillet ham et §20-spørgsmål for snart en måned siden.

Er det fair for de 430 medarbejdere i Welcon (og endnu flere, hvis man tænker på medarbejdere hos deres samarbejdspartnere og kunder)? Heller ikke.  

Lige nu kan de ikke andet end stå forsvarsløst på sidelinjen, mens kineserne ifører sig førertrøjen. Derfor håber jeg på, at de danske folketingspolitikere og EU-politikere stiller dem selv det spørgsmål, om valgkampen eller kampen om at fastholde 430 danske arbejdspladser, er vigtigst?

Debatindlægget er blevet bragt i

13/2: Børsen, sektion 1, s. 2
20/2: Vejle Amts Folkeblad, 1 sektion, s. 16
20/2: VejleAmtsFolkeblad.dk

Børsen https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/218769/artikel.html

Følg os her:    

"Det har altid været naturligt for os at være i Arbejdsgiverne. Det giver et rigtigt godt kollegialt netværk i branchen, og vi nyder godt af rabataftalerne og af de kurser, der bliver udbudt."

Læs om medlemskab - klik her
John Rasmussen, Otterup VVS ApS

Kontakt

Amalie Klitgaard

Pressemedarbejder
Amalie Klitgaard
Telefon: 2070 0135
akl@arbejdsgiverne.dk