Steen Hoeck: Drop tre regler for hver ny byrde i erhvervslivet

Drop tre regler for hver ny byrde i erhvervslivet

Af Steen Hoeck, udviklingschef i Arbejdsgiverne

2,6 milliarder. Så mange kroner skal der bruges på at give de danske små virksomheder en enklere hverdag, står der i regeringens byrdeudspil, som er blevet offentliggjort i dag. Dermed sættes der ekstra tryk på arbejdet med at gøre det både nemmere og billigere at drive virksomhed i Danmark. Det kan Arbejdsgiverne ikke andet end bakke op om.

I alt er der 42 initiativer i udspillet, som skal gøre op med byrder frem mod 2020, og som vækker glæde og håb hos Arbejdsgiverne. For hver gang byrderne lettes for danske virksomheder, så bliver der mere tid til at drive virksomhed i stedet for at miste tid på bøvlede offentlige regler.

Stadig regeltyranni

Selvom dagens udspil har mange positive toner, og selvom regeringen godt nok ved årsskiftet 2018-19 netto havde lettet byrder for samlet set 1,5 milliarder, skal det ikke blive en sovepude.

Årligt bliver der stadig pålagt danske virksomheder en stor mængde byrder, som flytter fokus på at drive forretning. Her kan eksempelvis nævnes persondataforordningen, de ikke ligefrem gør hverdagen simplere.

Og det er der brug for. I en rundspørge til Arbejdsgivernes erhvervspanel svarede næsten 90 % af de adspurgte, at der fortsat er behov for erhvervspolitiske initiativer, der vil mindske administrative byrder i virksomheder.

Brugbare byrdelettelser

Når alt er sagt, så er regeringens byrdeudspil et skridt i den rigtige retning. Bedre og mere digitalisering er en af de gennemgående linjer, som skal bidrage til at gøre reglerne enklere.

Det sker blandt andet ved at skabe større brugervenlighed i de digitale løsninger, som Digital Post og NemID. Når det bliver lettere for virksomheder at være i kontakt med det offentlige digitalt, får de mere tid til at fokusere på deres virksomhed – og det er jo kun positivt.

Smilet hos os i Arbejdsgiverne ville blot være endnu bredere, hvis vi afskaffer tre regler, hver gang vi indfører en ny.

Læs også: Regeringens udspil "Mindre bureaukrati - mere vækst"

Debatindlægget er blevet bragt i

12/2: Licitationen, 1. sektion, s. 11
11/2: Dagensbyggeri.dk
8/2: Kjavis.dk

Licitationen https://www.licitationen.dk/article/view/645906/drop_tre_regler_for_hver_ny_byrde

Følg os her:    

"Det har altid været naturligt for os at være i Arbejdsgiverne. Det giver et rigtigt godt kollegialt netværk i branchen, og vi nyder godt af rabataftalerne og af de kurser, der bliver udbudt."

Læs om medlemskab - klik her
John Rasmussen, Otterup VVS ApS

Kontakt

Amalie Klitgaard

Pressemedarbejder
Amalie Klitgaard
Telefon: 2070 0135
akl@arbejdsgiverne.dk