Emil Wang fra VVS & Taggruppen Entreprise i Rødovre

DM i Skills

Lærlinge

Danmarks bedste lærlinge (og rollemodeller) blev kåret

Elektriker- og vvs-energilærlinge var blandt i alt 43 fag, der den forgangne weekend har kæmpet om det danske mesterskab for lærlinge, DM i Skills. Vinderne er bevidste om, at titlen både åbner muligheder og forpligter. Og hos brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne håber man, at de nye danmarksmestre kan inspirere mange flere unge til også at vælge en erhvervsuddannelse.

Både spændingen og intensiteten var høj, da de danske mesterskaber for lærlinge, DM i Skills, blev afgjort lørdag, hvor vinderne fik overrakt deres velfortjente præmier af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Hos elektrikerlærlingene gik førstepladsen Jonas Thrane Bendt fra Hoffmann A/S i Skibby, som dermed kunne indtage den store scene i Arena Næstved.

”Det er fuldstændig uvirkeligt, jeg kan slet ikke sætte ord på det. Jeg havde nogle super dygtige konkurrenter, men jeg havde måske bare lige det sidste skud selvtillid, boost og vilje til at tage titlen,” sagde den 21-årige vinder.

Jeg kan forestille mig, at titlen kan åbne en masse muligheder. 

Den samme kombination af overraskelse og glæde prægede også vinderen hos vvs-energilærlingene, 23-årige Emil Wang fra VVS & Taggruppen Entreprise i Rødovre.

”Det er super fedt at have vundet. Konkurrencen var virkelig hård, og jeg følte mig slet ikke sikker på, at jeg ville vinde. Min nærmeste konkurrent lavede en fejl til sidst, som nok blev afgørende, men det var virkelig tæt. Da jeg blev færdig med min opgave, havde jeg fx kun fem minutter tilbage, så det kunne godt være gået galt,” sagde Emil Wang.

DM i Skills har siden starten i 2011 udviklet sig til et kæmpe tilløbsstykke for både lærlinge, folkeskoleelever og forældre, der får et bedre indtryk af, hvad de mange erhvervsuddannelser har at byde på. Årets udgave var ingen undtagelse med over 51.000 gæster de tre konkurrencedage.

”Jeg kan forestille mig, at titlen kan åbne en masse muligheder. Samtidig har vi fået at vide, at vi skal være rollemodeller for vores fag, og det er kun fedt, hvis jeg kan være med til at inspirere en masse unge mennesker til at vælge en erhvervsuddannelse,” sagde Jonas Thrane Bendt.

”Det er først og fremmest en sejr for mig selv og noget, som er virkelig fedt at kunne tage med videre i min karriere. Vi får at vide, at vi skal være rollemodeller for branchen, og selvom det ikke er noget, jeg er vant til, så tager jeg gerne det med,” supplerede Emil Wang.

En vigtig øjenåbner

I alt deltog omkring 300 lærlinge fra 43 konkurrencefag ved årets mesterskaber. Og ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne har DM i Skills en vigtig rolle, når det gælder om at få unge og ikke mindst deres forældre til at vende blikket mod erhvervsuddannelserne.

Hvis vi skal holde gang i det økonomiske opsving, har vi brug for mange flere dygtige faglærte.

”Finaledeltagerne er de perfekte ambassadører for vore uddannelser. Jonas, Emil og de mange andre dygtige finalister understreger bare, hvor langt man kan komme med en erhvervsuddannelse. Eksempelvis elektriker- og vvs-energiuddannelserne er jo både spændende og teknisk udfordrende fag, hvor man for alvor får lukket op for en lang række karrieremuligheder. Det skal vi blive ved med at fortælle de unge, der står overfor at skulle vælge uddannelsesvej,” sagde Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

”Hvis vi skal holde gang i det økonomiske opsving, har vi brug for mange flere dygtige faglærte. Det er et budskab, vi ikke kan gentage for mange gange. Jeg synes i hvert fald at årets finalister har gjort, hvad de kan for at præsentere uddannelserne fra deres allerbedste side,” sagde Tina Voldby.

Skills 2019

  • Det første DM i Skills blev afholdt i 2011.
  • Det er Danmarks største uddannelsesevent og havde i år over 51.000 besøgende, da arrangementet blev afholdt fra den 4.-6. april i Arena Næstved.
  • Dette års arrangement satte samtidig ny rekord med 43 konkurrencefag (et enkelt mere end i 2018) og 17 demonstrationsfag.

Yderligere oplysninger:

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 20 12 82 83

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg os her:    

Yderligere oplysninger:

Kontakt:

Tina Voldby,
underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne
Mobil: 20 12 82 83

Kontakt

Amalie Klitgaard

Pressemedarbejder
Amalie Klitgaard
Telefon: 2070 0135
akl@arbejdsgiverne.dk