Fem automations- og robottrends i 2019

Trends og tendenser

Automation

Robotter

Fem automations- og robottrends i 2019

Af Edward Lorentzen, industrikonsulent i Arbejdsgiverne

Hvad skal du være opmærksom på i forhold til automation og robotteknologi i det nye år? Her får du et bud fra industrikonsulent i Arbejdsgiverne, Edward Lorentzen.

1) Mere automation

Ved at bruge kunstig intelligens kan vi opnå mere automation – og med mere automation kan vi nå længere hurtigere. Det er en tendens, der vil fortsætte i 2019.

2) Værktøj til samarbejde

Når vi taler om de farlige robotter, der overtager vores arbejdspladser, taler vi om en menneskelig frygt for at miste jobbet. Men som så mange andre bekymringer, har de ikke altid hold i virkeligheden. Selvom en af trendsene i 2019 bliver, at vi kommer til at se mere automation hos eksempelvis svejserobotter, er det også et værktøj til samarbejde, og der bliver stadig brug for os mennesker til at lære robotterne at håndtere for eksempel tolerancer og kvaliteten.

3) Mere digitalisering

Der vil dukke flere og flere værktøjer op, der understøtter digitalisering af arbejdsgange. Det kan eksempelvis ske ved at opsamle data fra manuelle og automatiske produktionslinjer med det formål at synliggøre forbedringsmuligheder samt reducere omstillingstider, eller for den sags skyld at skabe et overblik i produktionen.

4) Lettere integration

Systemintegratoren og slutbrugeren kommer til at få det lettere i 2019, fordi vi får en større integration mellem forskellige teknologier. Det kunne eksempel være mellem håndteringsrobotter til kantbukker, gribeteknologi og kunstig intelligens. Det er muligt, fordi hardwaren i høj grad er understøttet af software, som gør integrationen nemmere, enklere og hurtigere.

5) Større brugervenlighed

Med mere automation, mere digitalisering og lettere integration bliver anvendelsen af robotter også lettere. Altså vil vi se en større brugervenlighed, hvilket fører til at flere medarbejdere kan benytte sig af robotteknologien, og dermed kan virksomhederne sandsynligvis få øjnene endnu mere op for de nye teknologier.

Hvis du har spørgsmål til produktionsoptimering, automationsstrategi og innovation, organisationsudvikling eller Supply Chain management, er du velkommen til at kontakte industrikonsulent i Arbejdsgiverne, Edward Lorentzen, på elo@arbejdsgiverne.dk.

Følg os her:    

"Det har altid været naturligt for os at være i Arbejdsgiverne. Det giver et rigtigt godt kollegialt netværk i branchen, og vi nyder godt af rabataftalerne og af de kurser, der bliver udbudt."

Læs om medlemskab - klik her
John Rasmussen, Otterup VVS ApS

Kontakt

Edward Lorentzen

Konsulent
Edward Lorentzen
Mobil: 2149 2048
elo@tekniq.dk