Erhvervsuddannelse

Vi håber på et godt valg

Nogle håber på regeringen, andre på kommunerne eller regionerne. Vores virksomheder håber på de unge. På deres valg.

Den første marts skulle de unge, som afslutter folkeskolen sætte deres afgørende kryds. Hvilken ungdomsuddannelse ville de kaste deres fremtidsdrømme på? Det er en stor beslutning, som vi ved, at de fleste unge gør sig store overvejelser om. 

I den anden ende sidder virksomhedsejerne og venter i spænding. Er andelen af unge, som har valgt erhvervsuddannelserne endelig steget, eller har fortællingen om de manglende praktikpladser skræmt de sidste væk?

I nogle områder, er der rift om de unge, der vil og kan. Ikke mindst i jern- og metalindustrien.

For der er en anden historie. En bedre historie. En ny lov kræver, at der er 2-3 % lærlinge pr faglært medarbejder. Hos virksomheder, som er medlemmer hos Arbejdsgiverne, er andelen langt højere. I stedet for at have en lærling for hver 33 faglærte, ligger gennemsnittet på vores adspurgte virksomheder på en lærling for hver femte faglærte. Altså 18 % i stedet for 2-3%.

Det er sådan, det ser ud, når de små- og mellemstore virksomheder tager ansvar for erhvervenes fremtid. Og for at der er praktikpladser til de modige unge, som på trods af skræmmekampagnerne vælger nogen af de uddannelser, som der er fremtid i. 

For der er brug for lærlinge derude. I nogle områder, er der rift om de unge, der vil og kan. Ikke mindst i jern- og metalindustrien. Her er klejnsmedelærlinge, som kan møde til tiden og er sultne efter læring, i høj kurs. 

Det er derfor vi håber, at der er flere unge, som er gået imod strømmen og har valgt erhvervsuddannelserne. For fremtidens skyld, for virksomhedernes skyld og for Danmark.

Af Finn Kyed, Uddannelseschef i Arbejdsgiverne

Følg os her:    

"Det har altid været naturligt for os at være i Arbejdsgiverne. Det giver et rigtigt godt kollegialt netværk i branchen, og vi nyder godt af rabataftalerne og af de kurser, der bliver udbudt."

Læs om medlemskab - klik her
John Rasmussen, Otterup VVS ApS

Kontakt

Journalist
Eva Maria Jørgensen
Telefon: 2070 0135
E-mail: emj@arbejdsgiverne.dk