Robotter

Nyhed

Lærlinge-eventyr i Nepal

Blik & Rør, Dansk Metal og Arbejdsgiverne sender sammen med Ulandssekretariatet fire lærlinge til Nepal. Her skal de fire unge i en måneds praktik i hovedstaden Kathmandu, der stadig er mærket af de massive ødelæggelser fra jordskælvet i 2015.

Målet er at hjælpe til med landets genopbygning samt at give lærlingene en anderledes faglig oplevelse – og lære dansk håndværk fra sig til de nepalesiske kolleger. Projektet udspringer af det samarbejde om uddannelse, som de to fagforeninger og Arbejdsgiverne har i regi af AL Efteruddannelse.

- Det her er et fantastisk tilbud til fire unge mennesker om at komme til et helt specielt land i verden. Jeg håber meget, at vore medlemmer vil finde gode kandidater til at tage med på turen. Erfaringerne fra sidste gang er, at det både bliver en stor oplevelse fagligt og personligt at komme til Nepal og Katmandu en hel måned for at arbejde og opleve, siger adm. direktør Mads Graves fra Arbejdsgiverne.

Det har været superspændende og meget anderledes.

I 2016 var Malthe Lyth Jensen en af de tre udsendte vvs-lærlinge, der blev udsendt.

- Det har været superspændende og meget anderledes. Selvom nepaleserne bruger ældre metoder, er de dygtige til deres fag – hvis man altså lige ser bort fra den sidste finish, sagde lærling Malthe Lyth Jensen med et smil, da han kom hjem fra rejsen i 2016.

Hjemme i Danmark vil kolleger, familier og venner kunne følge turen i 2019 på de sociale medier, hvor der vil blive lagt video, billeder og historier ud løbende under opholdet. Skal du med? Eller har du en lærling, der skal have en oplevelse for livet? Så se herunder, hvordan man kommer med på turen.

Følg os her:    

Kom med til Nepal

TIDSPLAN:
Udsendelse fra midten af marts til midten af april 2019.

KRAV TIL DE UDSENDTE:
Dygtige og modne lærlinge med gåpåmod, som har lyst og evne til at fortælle om deres oplevelser både under og efter praktikopholdet i Nepal.

HVEM KAN SØGE:
Alle vvs- og smedelærlinge i medlemsvirksomheder hos Arbejdsgiverne, der er medlem af Blik & Rør eller Dansk Metal  

HVORDAN:
Send en kort ansøgning, hvor du beskriver  dig selv og forklarer, hvorfor du gerne vil  i praktik i Nepal samt en anbefaling fra din mester til Søren Bjerregaard fra Ulands sekretariatet (sbj@loftf.dk).

ØKONOMI:
Udgifter til rejse og overnatninger  i Nepal er dækket.

DEADLINE:
14. december 2018. 

YDERLIGERE INFO:
Søren Bjerregaard
+45 33 73 74 60 
sbj@loftf.dk
 

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk