Svend Bondo

Svend Bondo, industrikonsulent hos Arbejdsgiverne

CE-netværket: Audit skal være mere et samarbejde

Virksomhederne i CE-netværket ser gerne, at audit havde mere karakter af et samarbejde. 

I CE-netværket har de en række anbefalinger til hvordan, at man kan optimere samarbejdet med auditørerne. Her så virksomhederne gerne, at et audit mere bar præg af et samarbejde end et kontrolbesøg. Auditørerne skal stadig have en kontrollerende rolle og undersøge alt, hvad der måtte vække deres nysgerrighed. Men der er generel enighed blandt virksomhederne om, at man kunne få mere ud af besøget, hvis man vidste, hvad auditøren hovedsagelig ville se på. 
- Vi vil gerne have, at det går lidt mere i retning mod optimering i stedet for kontrol, siger Svend Bondo, industrikonsulent i Arbejdsgiverne.

For at imødekomme et ønske fra auditørerne om flere besøg, foreslår man i CE-netværket hyppigere, men kortere besøg. Svend Bondo foreslår et besøg hver tredje måned, men til en lavere pris per besøg. 

- Så skulle det kun være et par timer ad gangen og til en tilsvarende pris, og ikke det auditeringsvirksomheder i dag er pålagt er tage for et audit. Det handler også om, at få noget fairness i hvornår, man recertificerer. Så det ikke bare bliver et tagselvbord, siger Svend Bondo.

Noget af det auditørerne bruger tid på er rent administrativt arbejde. Det kunne man sagtens selv klare.

I CE-netværket arbejder man også med et forslag om en mulighed for at dele af de punkter, der i dag skal kontrolleres af en auditør, kan kontrolleres internt i virksomheden selv eller eventuelt af en anden virksomhed i branchen.

- Noget af det auditørerne bruger tid på er rent administrativt arbejde. Det kunne man sagtens selv klare. Så kunne man bruge tiden under besøget på det væsentligste, siger Svend Bondo. 

En af de ting der senest er blevet gennemført i CE-netværket, er en bedre feedback. 
- Ofte var der bare en masse punkter, hvor der stod ok. Her manglede virksomhederne at kunne læse, hvad der var auditørens samlede indtryk, eller om det var på vej til ikke at være ok. Virksomhederne savnede en bredere feedback. Efter vi har gjort opmærksom på det, er de fleste begyndt at skrive en samlet konklusion på deres besøg, fortæller Svend Bondo.

Læs mere om CE-netværket her
 

Følg os her:    

"Det har altid været naturligt for os at være i Arbejdsgiverne. Det giver et rigtigt godt kollegialt netværk i branchen, og vi nyder godt af rabataftalerne og af de kurser, der bliver udbudt."

Læs om medlemskab - klik her
John Rasmussen, Otterup VVS ApS

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk