Torben

25-årige Torben Nørgaard fra Tappernøje modtager Metalindustriens Lærlingepris den 29. september. Han har været i lære hos Stål & Design i Næstved. Svendestykket er en værkstedsvogn. På siden står der "Jeg kan, jeg vil og jeg gør det".

Et svendestykke
til ære for min far

Torben Nørgaard fra Tappernøje modtager Metalindustriens Lærlingepris på Den Sorte Diamant i København den 29. september i København. Prisen overrækkes af undervisningsministeren.  

Det var et personligt projekt, da Torben Nørgaard gik i gang med sit svendestykke som klejnsmed. Han ville gerne vise det, han havde lært ved sin læreplads – Stål & Design i Næstved. Samtidig ville han også gerne vise alt det, han havde lært af sin far, der også var smed og som var gået bort samme år. 

- Jeg har bygget det til ære for min far, siger Mads Nørgaard. Han husker stadig tydeligt, hvordan hjertet sad helt oppe i halsen på ham, da han skulle have sin karakter. Heldigvis blev det til en god karakter. Han fik et 12-tal og blev derudover af skolen indstillet til Metalindustriens Lærlingepris. En pris som bliver overrakt af undervisningsministeren på Den Sorte Diamant i København den 29. september.

- Mit smil gik fra det ene øre til det andet. Det er en anerkendelse, hvor jeg viser, at jeg faktisk godt kan det her, fortæller Torben Nørgaard, der også lægger vægt på, at han har haft en rigtig god læreplads hos Stål & Design. 
- De har været rigtig flinke, og svendene er rigtig dygtige til at tage én med i arbejdet og forklare. Sådan har det været gennem hele forløbet, siger han.

Hos EUC Sjælland siger faglærer Mikael Kleiter om ham:
- På samtlige hovedforløb har Torben vist stor faglig kompetence og en dedikation til faget, hvis lige man skal lede længe efter. Hans projekter og tekniske dokumentationer har været gennemtænkte mesterværker, siger han.  

Torben Nørgaard er gået i gang med at læse videre til maskiningeniør. Herefter drømmer han om at starte som selvstændig. 

I Arbejdsgiverne glæder uddannelseschef Finn Kyed sig over den positive opmærksomhed, som prisoverrækkelserne retter mod branchen. 
- Der er utrolig vigtigt at vise, at det er andre muligheder end gymnasiet for dygtige og stræbsomme unge. Der er en helt verden inden for håndværk og industri, der åbner sig for en dygtig ung håndværker. Det har vi brug for, at mange flere ser, hvis virksomhederne skal have de folk, de har brug for i fremtiden, siger Finn Kyed.
 

Følg os her:    

"Jeg meldte mig ind i Arbejdsgiverne i 1992, og jeg har haft stor glæde af medlemskabet.
Jeg bruger bl.a. det gode netværk, forsikringsordningerne, og så har jeg også fået juridisk støtte ved patentsager."

Læs om medlemskab - klik her
Henning Elkær, Elkær Maskiner

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk