Uddannelse

Skat skubber virksomhederne ud over kanten

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der har været 876 konkurser i byggeriet i 2016. Dermed bliver 2016 det værste konkursår siden 2010.

Herudover viser Arbejdsgivernes egne tal, at der har været en stigning i konkurser alene hos vvs’ere på 74 procent i 2016 og 34 procent i el-virksomhederne. 

En del af forklaringen er, at Skat er begyndt at inddrive gæld på en anderledes skrap facon. Da Skat ikke har inddrevet gæld i to år, er mange virksomheder blevet rådet til ikke at betale af på det. Man har naturlig nok betalt af der, hvor man har været mest presset, og hvor renten har været dyrest. Men nu bliver gælden til Skat pludselig inddrevet med bål og brænd. 

Virksomhederne har modtaget et brev fra Skat om, at de er blevet pålagt et gebyr på et ganske betydeligt beløb, og at de har 10 dage til at betale det fulde skyldige beløb. Der er selvfølgelig ikke nogen tvivl om, at man skal betale det, man skylder til Skat. Det er ikke til diskussion. Men behøver man at inddrive gælden på en så overrumplende facon, at man drejer nøglen om på en masse mindre virksomheder? 

Det er i alles interesse, at have et erhvervsvenligt skattesystem. Men her er det svært at få øje på, at man har nogen interesse i at få virksomhederne sikkert gennem skærene. Samtidig kan det vel også undre menig mand, at Skat kan sende 12 milliarder kroner ud af landet ved en fejl – men andre steder forfølger almindelige erhvervsdrivende anderledes nidkært.

Af Steen Hoeck Klausen, branchechef for byggeri

Følg os her:    

"Vi blev medlem af Arbejdsgiverne, fordi det er godt at have en forening i ryggen, hvis der opstår problemer. Nogen der står bag ved én. Det handler om at have et bagland, så vi ikke eksempelvis står alene overfor en fagforening."

Læs om medlemskab - klik her
Michael Holgersen, Rustfri Service ApS

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk