Penge

Fejl i stålcertificeringer udløser politianmeldelser

Syv virksomheder er blevet politianmeldt efter kontrolbesøg. Nye besøg er på vej i denne uge.

Foreløbig er syv virksomheder blevet politianmeldt, efter Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har været på kontrolbesøg hos 19 virksomheder for bærende stål- og aluminiumskonstruktioner efter EN1090-standarden. De anmeldte virksomheder havde enten ikke en certificering eller alvorlige mangler i certificeringen og ydeevnedeklarationen.

Styrelsen oplyser, at der er flere kontrolbesøg på vej, og at virksomhederne vil blive kontaktet i denne uge. 

Arbejdsgiverne arbejder proaktivt for virksomhederne

Arbejdsgiverne har gjort opmærksom på, at problemerne ofte opstår, fordi der er usikkerhed omkring, hvordan standarden skal fortolkes.

- Virksomheder har faktisk har gjort en indsats for at leve op til EN 1090-standarden. Men der er en stor usikkerhed omkring, hvordan standarden skal forstås, siger Svend Bondo, industrikonsulent i Arbejdsgiverne.

Han har derfor oprettet et netværk, der tager fat i problemerne med CE-certificering. Her deltager foreløbig 61 rådgivere, 21 virksomheder og 9 certificeringsorganer. Netværket er åben for alle, som arbejder med EN 1090.

Læs mere om netværkene her

Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har i øvrigt sendt deres rapport om markedskontrol ud til 700 virksomheder, der leverer stål og aluminiumskomponenter, der er underlagt CE-mærkning med EN 1090 og stillet en række spørgsmål til virksomhederne. 
  
- 700 er blevet virksomheder spurgt, og det giver en masse viden, som kan komme hele branchen til gavn. Det vil vi gerne bruge essensen af i CE-netværket. Skulle der dog blandt virksomhederne være kommentarer til spørgsmålene fra styrelsen, hører vi det gerne i Arbejdsgiverne, siger Svend Bondo. 

Læs mere om markedskontrollen her

Svend Bondo svarer gerne på spørgsmål om CE-certificering og kan kontaktes på telefon 2974 3768 og mail sbo@arbejdsgiverne.dk.

Følg os her:    

"Jeg har haft stor glæde af Arbejdsgiverne - medarbejderne er altid imødekommende og hjælpsomme."

Læs om medlemskab - klik her
Kent Hansen, Albia i Hobro

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk