Skærpede krav til vurdering af behovet for overspændingsbeskyttelse

I vores dagligdag hører lyn og torden til blandt de mest spektakulære og farlige vejrfænomener. Hvert år nedbrænder bygninger og løsøre går tabt samlet set for milliarder af kroner, som konsekvens af lynets nedslag i bygninger og installationer.

Lynnedslag kan forårsage overspændingsskader på elektriske apparater og systemer, og værdifulde data kan gå tabt, også selvom lynet slår ned langt væk.

Et system til lynbeskyttelse skal forhindre brand og mekanisk ødelæggelse og beskytte mennesker i bygninger mod skader eller død. Overordnet set består et komplet lynbeskyttelsessystem af udvendig lynbeskyttelse (lynbeskyttelse/jording) og indvendig lynbeskyttelse (overspændingsbeskyttelse).

Skærpede krav – gennemførelse af en risikovurdering

Med indførelsen af Standardsamlingen DS/HD 60364 skal udstyr til beskyttelse mod transiente overspændinger anvendes i flere specifikke tilfælde fx i it-centre, museer, banker og landbrug. I alle andre tilfælde skal der gennemføres en risikovurdering for at fastslå, om udstyr til beskyttelse mod transiente overspændinger er nødvendig. Det beregnede risikoniveau (CRL) bruges til at fastlægge, om udstyr til beskyttelse mod transiente overspændinger er nødvendig til den aktuelle opgave.

Gratis fyraftensmøde om vurdering af transiente overspændinger

Arbejdsgiverne afholder i starten af 2018 et gratis fyraftensmøde, hvor interesserede er velkommen til at komme for at høre mere om emnet. På mødet vil metoden til risikovurdering blive gennemgået sammen med måder til korrekt udførelse og valg af egnet udstyr. Ydermere vil krav til udligningsforbindelser blive gennemgået.

Vil du holde dig orienteret om fyraftensmødet? Så skriv dig op herunder - så sender vi dig information, når mødet er planlagt:

Kontakt branchekonsulent Egon Hansen på 5196 0200 eller eha@arbejdsgiverne.dk for mere information.

Følg os her:    

"Jeg meldte mig ind i Arbejdsgiverne i 1992, og jeg har haft stor glæde af medlemskabet.
Jeg bruger bl.a. det gode netværk, forsikringsordningerne, og så har jeg også fået juridisk støtte ved patentsager."

Læs om medlemskab - klik her
Henning Elkær, Elkær Maskiner

Kontakt

Egon Hansen

Branchekonsulent, el

Telefon: 6317 3365
E-mail: eha@arbejdsgiverne.dk
Download vCard