Laerling

Dramatisk fald i tilmeldinger til smedeuddannelsen

Erhvervsskoler i hele landet oplever et markant fald i interessen for at blive smed, skriver Bladet Arbejdsgiverne, som udgives af brancheforeningen Arbejdsgiverne. 

Fem sjællandske skoler kan indtil nu kun mønstre 20 tilmeldinger til smedeuddannelsen, der starter til august i år. Det er kun en femtedel af sidste års niveau på samme tid. Også på de jyske erhvervsskoler er tendensen den samme.

Uddannelseschef Finn Kyed kalder meldingen fra erhvervsskolerne for en katastrofe:
- Vi oplever, at der er alt for få der vil være smede og industriteknikkere i forhold til det behov og den efterspørgsel, der er i industrien, siger Finn Kyed.

Arbejdsgiverne vil hurtigst muligt gå i dialog med erhvervsskolerne om hvordan, at det kan lykkes at få vendt den manglende tilgang af unge til smedeuddannelsen. 

- I flere geografiske områder mangler vi allerede faglærte. Hvis vi skal til at vende os til et optag på dette niveau, vil det være en katastrofe for produktionsdanmark, siger Finn Kyed.

Læs hele artiklen i Bladet Arbejdsgiverne her

Følg os her:    

"Vi blev medlem af Arbejdsgiverne, fordi det er godt at have en forening i ryggen, hvis der opstår problemer. Nogen der står bag ved én. Det handler om at have et bagland, så vi ikke eksempelvis står alene overfor en fagforening."

Læs om medlemskab - klik her
Michael Holgersen, Rustfri Service ApS

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk