Uddannelse

Løkkes Maskinfabrik modtog en Agromek Award for deres intelligente korntørring med fastlagt tørreforløb.

Og vinderen er: Innovation

Ved Agromek 2016 vandt Løkkes Maskinfabrik en Agromek Award for deres intelligente korntørring med fastlagt tørreforløb. Et innovativt produkt – og det er netop innovation, som altid har og stadig vil bære udviklingen.

Da Løkkes Maskinfabrik A/S vandt en Agromek Award i kategorien ”Kornhåndtering”, løste de et problem med korntørring. Ved tørring anvendes der ofte blæsere med fast omdrejningstal og ydelse. Det kan medføre, at der bliver anvendt større blæserydelse, end det er nødvendigt.

Det problem er nu løst med Løkkes Maskinfabriks intelligente korntørring. Et system, der kan fjernstyres med en smartphone eller tablet, hvor det er muligt at styre flere blæsere på én gang eller nedsætte strømforbruget ved at reducere blæserydelsen. Den intelligente styring kan dermed nedsætte strømforbruget.

Når Løkkes Maskinfabrik har udviklet tørringssystemet, så er det givet fordi, de har set en proces, der kunne optimeres. Og så har de tænkt innovativt.

Vi har tidligere været af den fejlagtige opfattelse, at Danmark skal være et videnssamfund, og vi skal leve af viden. Vi har erkendt nu, at et samfund ikke bygges på viden alene. Men derimod skal vi leve af at føre viden ind i produktionen og produkterne – vi skal udvikle nye teknologier og optimere processer, hvor det giver mening. Og vi skal have de unges øjne op for de fantastiske uddannelses- og jobmuligheder, der findes inden for de tekniske uddannelser.

For tiden taler vi om industri 4.0 som betegnelsen for den bevægelse inden for automation, som vi ser lige nu. Der bliver bygget broer mellem den digitale verden og den fysiske produktion, og vi ser, at teknologien anvendes i intelligente og samtænkende funktioner som selvstyrende elementer på kryds og tværs.

Innovation har altid været dét, der drev os – også dengang, hvor ordet endnu ikke var opfundet. Og innovation driver os stadig den dag i dag. Derfor skal vi pleje det innovative gen. Og det gør vi bedst i fællesskab. Vi skal sikre, at der etableres innovationsnetværk og klyngeudviklingsprojekter, hvor både landmænd, agroindustrien og vidensinstitutioner deltager og har fokus på forskning, fantasi og ny teknologi.

Så når Agromek vælger at hædre Løkkes Maskinfabrik og syv andre virksomheder for udviklingen af nye og innovative produkter, så sender de også et klart signal om, at det her er vejen frem. Innovationspilen peger i én retning, og det er fremad.

Af Jani Lykke Methmann, direktør for Arbejdsgiverne

Følg os her:    

"Som medlem af Arbejdsgiverne kan jeg få faglig og juridisk bistand. Det er også vigtigt for mig, at jeg er dækket af et ankenævn."

Læs om medlemskab - klik her
Carsten Andersen, Carsten Andersen VVS

Kontakt

Maria Duerlund Bergholm

Kommunikationsmedarbejder
Maria Duerlund Bergholm
Telefon: 6617 3333
Direkte: 6317 3393
mbe@arbejdsgiverne.dk