Erhvervsprisen

Søren (tv.) og Esben Christiansen står i dag i spidsen for ECM Industries. Her ses de sammen med deres respektive koner, Rikke og Helle.

Tillykke til vinderne af Arbejdsgivernes Erhvervspris

NU ER DET AFGJORT: På weekendens generalforsamling blev ECM Industries kåret som vinderne af Arbejdsgivernes Erhvervspris. ECM Industries er en virksomhed, hvor profit og socialt ansvar går op i en højere enhed. Virksomheden er inde i en rivende udvikling og er det sidste halvandet år gået fra 65 til mere end 90 medarbejdere. Men de tager også gerne et socialt ansvar. De har otte lærlinge ansat. Derudover giver de gerne en hånd med i samarbejde med SSP, hvis en ung har brug for at komme på ret køl og få en ekstra chance i en virksomhed. 

I front for ECM Industries står de to brødre Søren og Esben Christiansen, der for otte år siden overtog virksomheden efter deres forældre Karin og Erik Christiansen. Virksomheden ligger i Øster Starup ved Egtved og beskæftiger sig blandt andet med laserskæring, wireteknologi, maskinbearbejdning, samt udviklings- og hasteopgaver for blandt andet vindmølleindustrien og mange andre.

Forældrene har gennem de første 31 år opbygget et solidt fundament for virksomheden, så de i dag selv kan finansiere alle nye projekter.
- Vi har ikke brugt banken siden 2008, og vi har trods alt brugt 30 mio. kr. på nyt udstyr i den periode, fortæller Esben Christiansen.  

Men de to sønner har i den grad også selv bidraget med deres og løftet virksomheden endnu videre. Virksomheden er gået fra 65 til mere end 90 medarbejdere under deres ledelse på det sidste halvandet år.    

Et af de steder hvor virksomheden sætter handling bag deres ord om ansvarlighed, er på lærlingeområdet. Virksomheden har ikke mindre end otte lærlinge ansat og en mere på vej. Seks kleinsmedelærlinge og to industriteknikkerlærlinge. Derudover har de et godt samarbejde med kommunen og politiet, hvor de sommetider giver en hånd, hvis en ung er kommet ud i problemer. En ung har måske svært ved at sidde stille fem dage om ugen i skolen. Så laves der en aftale med skolen om, at den unge kan komme hos dem en dag om ugen, så det bliver mere overkommeligt at passe skolen de øvrige dage. Efter noget tid kommer der sommetider en læreplads på tale og i flere tilfælde er det endt med en uddannelse afsluttet med et 12-tal til svendeprøven.
- Alle kan have lavet noget lort som 17-årig. Så fortjener man en ekstra chance, siger Esben Christiansen.

Virksomheden får i år Arbejdsgivernes Erhvervspris, da den ikke kun er god til at tjene penge, men også tydeligt sætter menneskelige værdier højt i deres måde at drive forretning på. Og den begrundelse sætter brødrene stor pris på. 
- Det er altid et spørgsmål om maksimalt udbytte, men ikke nødvendigvis i en økonomisk forstand, siger Søren Christiansen. 

Af Morten Ravn

Del

"I sin tid, da jeg læste til installatør, skulle vi lave en fiktiv virksomhed. Vi ringede først til en anden arbejdsgiverorganisation, men de havde ikke "tid" til at hjælpe os. Herefter ringede jeg til Arbejdsgiverne - de kom med det samme, hjalp og svarede på alle de spørgsmål, vi havde. Og så var det jo ikke så svært at vælge, hvor vi skulle melde os ind?"

Læs om medlemskab - klik her
Per Johansen, Ekspres VVS

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk