Udkantsdanmark

Udkantsdanmark? Det er bare noget, man har fundet på

Jeg synes, det er sørgeligt at høre så megen snak om udkantsdanmark. I så lille et land som Danmark, giver det simpelthen ikke mening at tale om, at noget ligger i udkanten. Der er ikke nogen af de steder, man betegner som udkantsdanmark, der ligger meget længere end en times kørsel fra en af de fire største byer. I Tyskland ville man bare betegne det som en forstad. 

Men ord skaber som bekendt virkelighed. Så jo mere man taler landområderne ned, jo mere bliver der noget om snakken. Så bliver det til forladte steder, hvor udviklingen går i stå. Eller det kunne man tro. Men så let forgår vi jo ikke herude. Vi har masser af gode, solide virksomheder, der er med til at holde Danmark i gang. En god del af Danmarks produktion foregår faktisk herude - i byer, som mange københavnere aldrig har hørt om. For Danmark er faktisk stadig et produktionsland. 

Dertil kommer naturen. Vi har den skønneste natur. Skidt med, at en million danskere i hovedstadsområdet ikke gider os. Det er der 60 millioner tyskere der gør. De kører gladelig langt for at komme til de danske strande og natur - overalt i landet. Bare se på mange af vores kendte danske malere. Hvilke landskaber brugte de ofte som motiv - det var herude, hvor naturen udfolder sig aller flottest. 

Selvom mange virksomheder vokser og udvikler sig - er der også nogle, der ikke gør. Tilstrækkelig megen negativ omtale holder folk nede. Mange virksomheder møder ofte finansieringsproblemer alene på grund af deres beliggenhed. Jeg kender spændende, innovative virksomheder, der i dag beskæftiger mange, som næsten ikke kunne få lov til at låne penge, da de skulle i gang. 

Større foretagender må også finde sig i det. Som Esbjerg Havn, der stadig i mange sammenhænge omtales som en fiskerihavn. Det er en moderne industrihavn med masser af virksomheder knyttet til offshoreindustrien. Det er virkeligheden. Men myter er sejlivede. 

Vi klarer os alligevel herude. Men udkantsdanmark - det gider jeg ikke høre mere om. Det er jo bare noget, man har fundet på. Som et falsk rygte, der florerer i en landsby - landsbyen Danmark. En dårlig undskyldning, det er, hvad det er.

Af Jørn Brink, lokalformand for Vest 

Følg os her:    

"Vi er rigtigt glade for at have vores forsikringer gennem Arbejdsgiverne. Dækningerne i aftalen er meget fordelagtige, og det er besparelsen også."

Læs om medlemskab - klik her
Leif Frisk, Smedager Smede- og Maskinforretning

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk

Info om medlemskab? - Klik her

Spild ikke tid på at komme til at snakke med den rigtige.
Send din e-mail eller dit nummer til os, så kontakter vi dig med mere information:
 

Vi er arbejdsgiver- og brancheorganisation for vvs-, el- og industrivirksomheder på metalområdet. Læs mere om fordelene ved medlemskab her.