Stålkonstruktion

Arbejdsgiverne etablerer nyt netværk for CE-mærkning

Arbejdsgiverne starter nu et netværk for både virksomheder, rådgivere og certificeringsorganer indenfor CE-mærkning.  

Mange virksomheder føler, at CE-certificering er uoverskueligt og unødvendigt. Til gengæld bliver de fleste positivt overraskede over de mange muligheder, som CE-certificering åbner op for, når først de kommer i gang. Det oplever vi ofte i Arbejdsgiverne. Virksomhederne får en bedre kvalitetskontrol af produktionen og optimering af processerne. Herudover er der trygheden i at vide, at man som virksomhed lever op til gældende lovgivning og standarter.

Alligevel bliver det for en del virksomheder ved tanken. Derfor tager Arbejdsgiverne nu initiativ til et nyt netværk for CE-certificering, hvor både virksomheder, rådgivere og certificeringsselskaber uformelt kan drøfte fortolkninger af EN1090.

- Det er et spørgsmål om at løfte hinanden op på et bedre niveau, siger Svend Bondo, industrikonsulent i Arbejdsgiverne, der allerede har fået en del henvendelser fra interesserede, der ønsker at indgå i det nyetablerede netværk. 
- Vi vil også gerne have dem med der i dag ikke er certificeret, men som overvejer det. Det er helt i orden bare at være nysgerrig, siger han.

Netværket kommer til at bestå af tre forskellige netværk. Et for virksomheder der er eller skal certificeres. Her vil der være fokus på hvordan, man blive certificeret, og når man er det - opgaverne, som det kræver. Her kan man også bringe uhensigtsmæssige forhold op, som i nogle tilfælde kan viderebringes til certificeringsorganerne. Et andet netværk vil bestå af rådgivere, der primært har fokus på hvordan kvalitetsstyringssystemet bliver tilpasset virksomhedens behov.  Endelig vil der være et netværk for certificeringsorganer og ansvarlige med fokus på tolkning af forordninger, og hvordan man bedst formidler hensigten med loven.     
   
Det er særligt fortolkningen af reglerne, som giver mange virksomheder problemer. De ved ikke hvordan, den pågældende regel skal forstås. Det er eksempelvis grænsen for, hvad der kan betragtes som produktionsudstyr, og hvad der er hjælpeværktøjer. Her kan faglig sparring give et uvurderligt løft.  
- Når man har mulighed for at vende et problem med andre i samme situation kommer man videre på en anden måde, end hvis man kun går med det selv, siger Svend Bondo.

Vil du være med i netværket?

Kontakt Svend Bondo, industrikonsulent i Arbejdsgiverne, på 2974 3768 eller sbo@arbejdsgiverne.dk

Følg os her:    

"Vi er medlem af Arbejdsgiverne, fordi det er en forening, hvor man altid kan få fat i toppen. Den varetager også de små virksomheders interesser. Vi står stærkere juridisk med dem i ryggen, og der er penge at spare på forsikringerne."

Læs om medlemskab - klik her
Steen Jul Larsen, AL VVS i Fakse Ladeplads

Kontakt

Morten Ravn Pressemedarbejder
Morten Ravn
Telefon: 2118 0540
mra@arbejdsgiverne.dk