Energiprisen 2016

Gyrstinge VVS modtager Arbejdsgivernes Energipris 2016

Gyrstinge VVS modtog onsdag aften Arbejdsgivernes Energipris 2016. Prisen er et skulderklap til virksomheden, der sikrer en væsentlig bedre energiudnyttelse ved øget anvendelse af vedvarende energikilder og dermed reducerer miljøbelastningen. Med Gyrstinge VVS kommer prisen hjem til én af hverdagens små helte.

Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt uddelte onsdag den 5. oktober Arbejdsgivernes Energipris 2016. Den blev i år givet til én af de virksomheder, som får det til at køre rundt ude i de private hjem og sikrer, at også hr. og fru Danmark kan få en bedre energiudnyttelse eller i højere grad anvende vedvarende energikilder. 

- I år har vi valgt at uddele Arbejdsgivernes Energipris til Gyrstinge VVS. Det har vi gjort, fordi vi gerne vil sætte fokus på dem, som kører rundt ude på landevejene og arbejder med energi og miljø i øjenhøjde med den almindelige dansker. Ofte har vi, når vi taler energiudnyttelse og miljøbelastning, en tendens til at tænke i de store linjer og i de banebrydende opfindelser. Men når villaejeren eksempelvis skal have udskiftet sit oliefyr til en ny energikilde, så er det mødet med deres kompetente installatør, som er altafgørende for både valg af energiløsninger og den fremtidige driftssikkerhed. Den kompetence og professionelisme, det kræver for installatøren, vil vi gerne hædre, siger Arbejdsgivernes direktør, Jani Lykke Methmann.

Hos Gyrstinge VVS har Niels og Thomas Olsen – far og søn – valgt at specialisere sig inden for grøn og vedvarende energi, og de har mere end 40 års erfaring med at arbejde med vvs-arbejde, installationer og service af alle typer af varmeanlæg. De alternative energikilder udgør hovedparten af virksomhedens indtægt.

Når valget er faldet på lige præcis dét område, så er det med Niels’ og Thomas’ egne ord fordi, det betyder store besparelser på varmeregningen for kunden og skåner miljøet til gavn for kommende generationer. Og de har gjort det nemt for kunden. For ikke nok med, at kunden selv kan købe eksempelvis et pillefyr over virksomhedens netbutik, så kan der også tilkøbes services, hvor Gyrstinge VVS står for at vedligeholde fyret. På den måde er der minimalt arbejde for kunden, og de alternative energikilder bliver forhåbentlig endnu mere attraktive.

- Gyrstinge VVS arbejder proaktivt inden for området med grøn og vedvarende energi. Og med deres netbutik og serviceordninger har de formået at tilpasse sig et marked under stadig forandring. De er måske en lille installatør på et marked med store aktører, men de har et engagement, som ikke er til at overse, siger Jani Lykke Methmann.

Del

Om Arbejdsgivernes Energipris

Prisen uddeles hvert andet år i forbindelse med Energipolitisk Åbningsdebat på Christiansborg. Prisen går til en person eller en virksomhed i Danmark, der har udviklet et produkt eller en proces, der sikrer en væsentlig bedre energiudnyttelse og dermed lavere miljøbelastning. Udover et diplom får modtageren en grønpatineret bronze-skulpturen ”Livshjulet”, som er udført af billedhuggeren Jens Ingvard Hansen. I år uddeles prisen af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og Arbejdsgivernes direktør Jani Lykke Methmann.

Kontakt

Branchekonsulent, Energi
Carsten Essler Helmer
Telefon: 6617 3333
Direkte: 5196 0689
ceh@arbejdsgiverne.dk

Kontakt

Morten Ravn Pressemedarbejder
Morten Ravn
Telefon: 2118 0540
mra@arbejdsgiverne.dk