I dialog med det politiske Danmark

Folkemødet 2016 bød på både på god stemning og en lang række gode debatter. Herunder kan du se et par glimt fra de forskellige events.

Én lærer kan gøre en stor forskel

Undervisningsordfører for De Radikale Marianne Jelved deltog i Arbejdsgivernes event ”Få innovation ind i folkeskolen”. Her blev det debatteret, hvordan man kan tænke innovation ind langt tidligere. Marianne Jelved talte om sin egen skoletid, og hvordan en lærers personlighed kan vække et barns interesse for et fag. I hendes eget tilfælde var det matematik – men man burde kunne gøre det samme med fokus på innovation.

Foto: Morten Ravn

God stemning på Folkemødet

Direktør i Arbejdsgiverne Jani Lykke Methmann sad i panelet ved eventen ”Få innovation ind i folkeskolen”, hvor bølgerne gik højt. Blandt de andre deltagere var formanden for Dansk Iværksætterforening Christian Walther Øyrabø.

Foto: Morten Ravn

 

Tag en lærling – det gør vi!

Formand for Arbejdsgiverne Fleming Frederiksen talte på eventen ”Giv produktionen i Danmark en saltvandsindsprøjtning” om nødvendigheden af at få uddannet flere faglærte. Et problem som bliver mere aktuelt, da stadig flere virksomheder ikke kan skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft. Undersøgelser viser, at Danmark kommer til at mangle 30.000 faglærte om bare fire år og 70.000 faglærte om ni år. Her nævnte formanden blandt andet Arbejdsgivernes eget initiativ ”Tag en lærling”, hvor man har sat sig et mål om, at 10 procent af de ansatte i medlemsvirksomhederne skal være lærlinge i 2020.

Foto: Morten Ravn 

 

Produktionsdanmark skal have en saltvandsindsprøjtning

Direktør i Arbejdsgiverne Jani Lykke Methmann var ordstyrer på eventen ”Giv produktionen i Danmark en saltvandsindsprøjtning”. Her deltog også Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer. Hun talte om landbrugets betydning for Danmark og hvordan, at bestanden i svin i Danmark kan have indflydelse på, hvor svært det er at finde arbejde indenfor andre erhverv, man umiddelbart ikke forbinder med landbruget.

Foto: Morten Ravn

 

Vi har brug for akademikere, men...

Finn Kyed, udviklingschef i Arbejdsgiverne, deltog i debatten ”Vi har brug for akademikere, men …” Har talte han om det problem, at 80 procent af en ungdomsårgang vælger gymnasiet. Særligt fokuserede han på, at mange erhvervsuddannelser fører til arbejde, som giver langt mere i løn end den brede forestilling i samfundet. Ved hans side er det Christine Lunde, direktør i MARCOD, som er et videnscenter med fokus på erhvervsøkonomisk drivkraft i den maritime serviceindustri.

Foto: Morten Ravn

 

Følg os

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk