Flydedok i Thyborøn

Thyborøn får Vestkystens største flydedok

To solide medlemsvirksomheder hos Arbejdsgiverne skal drive Vestkystens største flydedok. Flydedokken ventes at komme til Thyborøn i slutningen af juni måned og skal sikre 40-50 nye job på havnen.

Det er Thyborøn Ophalerbedding, som har købt en flydedok i Sverige. Flydedokken skal, når den er transporteret fra Sverige til Thyborøn, servicere de store skibe, som beddingen ikke kan trække på land i dag. Underskriften på købsaftalen blev sat i tirsdags, og dermed blev beddingen sikret flydedokken for et tocifret millionbeløb.

Thyborøn Ophalerbedding drives af smedevirksomheden Kynde & Toft sammen med Thyborøn Skibs og Motor. Satsningen med den nye og store flydedok skal være med til at bevare og skaffe Thyborøn arbejdskraft. Det vurderes, at mellem 40 og 50 mand skal beskæftiges på flydedokken. Og resten af Thyborøn vil også få glæde af den.

- Den vil ikke blot give arbejde til os. Det kommer også til at mærkes på de øvrige forretninger i byen. Det vil smitte af på både tømrer, slagter og andre, når der kommer nye og større skibe til Thyborøn, siger Jens Kristian Eriksen fra Kynde & Toft og formand for Thyborøn Ophalerbedding til Lemvig Folkeblad.

På sigt kan det også blive nødvendigt at bygge både lagerhal, kontor og andet på stedet.

Købet af flydedokken er blevet aktuelt, fordi antallet af fiskerfartøjer efterhånden er blevet mindre. Til gengæld er de resterende fartøjer blevet større. Uden flydedokken ville de større skibe blive nødt til at søge andre havne, når de skulle kølhales. Men det behøver de ikke at gøre nu.

Det er dog ikke helt problemfrit at få flydedokken ind i Thyborøn Havn. Den kræver nemlig en vanddybde på 12 meter for at kunne løfte de skibe, som har den største dybgang. Så stor en vanddybde kan Thyborøn Havn ikke tilbyde. Indtil der er skabt et bassin, som er stort nok, må flydedokken ligge til kaj ved Nordsøkaj i Thyborøn, som med ni meter er det dybeste område i Thyborøn Havn – endnu.