Jørgen Jacobsen fra Hydra-Comp

Hydraulikvirksomhed får Den Gyldne Ambolt

DS Håndværks & Industris Erhvervspris 2014 ”Den Gyldne Armbolt” gik i år til Skive-virksomheden Hydra-Comp. Ejeren af virksomheden Jørgen Jacobsen modtog prisen på foreningens generalforsamling lørdag.

Hydra-Comp har en stabil vækst både på omsætning og medarbejdere. I 2012 var der 17 ansatte – det tal er i 2014 steget til 25, og omsætningen er i samme periode steget med 10 millioner kroner.

Hydra-Comp er en innovativ virksomhed. Virksomheden har udviklet en særlig ”rustfri hydraulik-cylinder”, som sælges både i Danmark, Norge og Sverige, og virksomheden har på den baggrund udvidet deres forretningsgrundlag. Herudover arbejder de på et nyt hydrauliksystem til at lægge små husstandsvindmøller ned, så de kan serviceres fra jorden, og reparatøren slipper for at kravle op i dem. Endelig er virksomheden på vej ind i offshore-industrien og for nyligt blevet ISO9001-godkendt.

Hydra-Comp er en virksomhed med rigtig god fart på. Men sådan var det ikke i starten. I begyndelsen for 13 år siden var det en énmandsvirksomhed, der havde til huse i en gammel lade i Oddense ved Skive og arbejdede på nogle anderledes beskedne vilkår.

- I dag er de på vej ind offshore-industrien med stigende omsætning og medarbejderstab. Det er da noget af en udvikling at gennemgå. Det er sådan noget, man kan blive helt rørt over og stolt af at være vidne til, sagde formand for DS Håndværk & Industri Jim Stjerne Hansen ved prisoverrækkelsen.

Ejeren Jørgen Jacobsen yder også en indsats på uddannelsesområdet. Udover at have besøg af en del skoleklasser i virksomheden har han også en post i uddannelsesudvalget i Mercantec i Viborg, og så har han selvfølgelig lærlinge ansat som enhver god og ansvarsbevidst virksomhed. Endelig indgår Jørgen Jacobsen i et mentornetværk sat i værk af Skive Erhvervsråd, hvor nystartede virksomheder kan vende deres udfordringer og få råd og sparring. 

 

Billeder