Jani Lykke Methmann

Ny autorisationslov gambler (stadig) med sikkerheden

Mandag den 12. maj var der frist for høringssvar til Sikkerhedsstyrelsen på de syv bekendtgørelser, der udstedes i medfør af den nye lov på installations-områderne.
I DS Håndværk & Industri er vi glade for, at alle autorisationsområder samles i en fælles lovgivning. Det giver både Sikkerhedsstyrelsen og installatørerne et godt grundlag for at sikre, at arbejdet udføres og serviceres korrekt.

- I DS Håndværk & Industri vil vi selvfølgelig gøre alt hvad vi kan for, at den nye lovgivning får så få negative konsekvenser som muligt for vores medlemsvirksomheder. Men vi er stadig bekymrede over sikkerheden på flere punkter. For eksempel skal der ikke længere føres kontrol med de udførte installationer. Vi anbefaler, at man laver et krav om ekstern kontrol, så vi sikrer kvalitet og høj sikkerhed i el- og vvs-branchen, siger direktør i DS Håndværk & Industri Jani Lykke Methmann.

- I forhold til delautorisation stilles der tilsyneladende ingen krav om at kunne dokumentere praktisk relevant erfaring, og det giver også anledning til bekymring for sikkerheden hos DS Håndværk & Industri. Sidemandsoplæringen mangler, og der er stor forskel på teoretisk kendskab og rigtig praktisk erfaring, siger direktør i DS Håndværk & Industri Jani Lykke Methmann.

- Det er også problematisk, at Sikkerhedsstyrelsen alene gøres til øverste myndighed og i flere tilfælde uden nogen øvrig klageadgang. Der bør være en mulighed for at få vurderet faglige tvivlspørgsmål i et uvildigt nævn af relevante fagfolk, hvis der ikke er enighed om fortolkningen af lovgivningen, supplerer el-konsulent i DS Håndværk & Industri René Kjemtrup.

12. maj 2014

 

Kontakt

Jani Lykke Methmann

Direktør
Jani Lykke Methmann
Direktør Telefon: 6617 3333
Direkte: 6317 3386
jlm@arbejdsgiverne.dk

Kontakt

Egon Hansen

Branchekonsulent, el

Telefon: 6317 3365
E-mail: eha@arbejdsgiverne.dk
Download vCard