Niels Olsen

Et stort showroom gør det muligt for kunder at sammenligne varmeanlæg ? og Niels Olsen tror på varmepumperne i de kommende år

Sænk el-afgiften - så boomer varmepumperne

På Midtsjælland sælger Gyrstinge VVS fire pillefyr for hvert varmepumpeanlæg. Kun lavere el-afgift kan starte et boom på varmepumper er erfaringen.

Roskilde Dyrskue er meget andet end heste, grise, køer og får. Hovedparten af de 90.000 besøgende over tre dage kommer for at opleve og opsøge ting, der har med meget andet end landbrug at gøre. Eksempelvis et nyt varmeanlæg til huset derhjemme. Igen i år har Gyrstinge VVS fra Ringsted booket en stand på 250 kvadratmeter – og forrest står varmepumperne.

Mit ønske ville være et fald på 50 øre per kWh

-    Vi har budgetteret med at sælge omkring 100 pillefyr i år og 30 varmepumper med luft til vand. Netop varmepumperne vil vi gerne have meget mere gang i salget af, men ofte falder kundernes valg på pillefyret på grund af en 30 til 40 procent billigere pris på etableringen. Det giver en hurtigere tilbagebetaling for vore kunder på landet langt fra fjernvarmenettet, siger indehaver Niels Olsen fra Gyrstinge VVS.

Dyrskuet vil vise interessen

Virksomheden med 14 ansatte har været med på dyrskuet i tre årtier. Det er rent faktisk Gyrstinge VVS største indsats inden for marketing set over hele året. Der sker meget få direkte salg i teltet på græsmarkerne, men der er mange aftaler med hjem om besøg og tilbud.

-    Når vi har været på Roskilde og mødt mange, mange besøgende, så kender vi temperaturen på kundernes holdning til vore forskellige anlæg inden for grøn og vedvarende energi. Vi har måske 70 aftaler med hjem der ønsker kundebesøg. Det bliver spændende at se, om vi for alvor kan vokse på varmepumper i år, men min oplevelse er, at kunderne lige nu afventer mulighederne i det kommende energiforlig.

-    Mit ønske ville være et fald på 50 øre per kWh. Det ville flytte markedet for varmepumper for alvor, vurderer Niels Olsen.

Lav oliepris et problem

Gyrstinge VVS har specialiseret sig inden for installation og service af varmeanlæg og har mange års erfaring på feltet. På virksomheden i Gyrstinge ved Ringsted er der i deres showroom installeret sol, varmepumpe, pillefyr og gas, så kunderne kan få syn for sagen, når oliefyret eller et pillefyr skal udskiftes.

-    Men rigtig mange herude holder fast på deres gamle oliefyr. Prisen har været lav i en lang periode, og selvom der er penge blandt folk for tiden, så er der nok andre ting, som kunderne hellere vil bruge deres penge på end et varmeanlæg. Varmepumpen kan være betalt tilbage på seks til syv år, og det er en god forretning, synes jeg. Men åbenbart ikke god nok, siger Niels Olsen.

Læs også ministerens budskab
i Magasinet Arbejdsgiverne

Følg os her:    

"Vi er rigtigt glade for at have vores forsikringer gennem Arbejdsgiverne. Dækningerne i aftalen er meget fordelagtige, og det er besparelsen også."

Læs om medlemskab - klik her
Leif Frisk, Smedager Smede- og Maskinforretning

Kontakt

Ansvarshavende redaktør
Jan V. Kristensen
Telefon: 2160 6929
jak@arbejdsgiverne.dk