European Solar Days

European Solar Days er et veludviklet og gennemprøvet koncept, der har været afviklet i mere end 17 europæiske lande siden 2002. Det begyndte som "Day of the Sun" i Østrig og har udviklet sig til en omfattende fælleseuropæisk kampagne. Formålet er at fremme brugen af solen som kilde til vedvarende energi.


Målrettet fokus på solenergi

Kampagnen sætter fokus på solenergi, det vil sige såvel termisk solvarme som solceller, og involverer flere hundrede tusinde borgere igennem en række events. I 2010 deltog 17 europæiske lande i kampagnen, som omfattede 7.000 events med mere end 500.000 deltagere, dvs. én ud af 1000 EU-borgere var i kontakt med kampagnen!


Danmark er også med

Den første Solar Days kampagne i Danmark blev holdt i 2011. European Solar Days er koordineret af den europæiske solvarmeorganisation ESTIF i tæt samarbejde med den europæiske solcelle organisation EPIA, og støttes af omkring 25 organisationer på nationalt og europæisk plan. Endvidere støttes kampagnen af EU kommissionen.

I Danmark gennemføres kampagnen i et tæt samarbejde mellem Dansk Solvarme Forening og en række centrale aktører inden for solvarme, herunder Arbejdsgiverne. 

Kontakt

Branchekonsulent, Energi
Carsten Essler Helmer
Telefon: 6617 3333
Direkte: 5196 0689
ceh@arbejdsgiverne.dk

Læs mere

  • Du kan læse mere om European Solar Days her
  • Du kan læse mere om Solar Days i Danmark her